top of page
yoga.jpg

Yoga

Mindfulness

Yoga är ett grundläggande begrepp i indisk filosofi, psykologi och religion och var i äldre indisk tradition beteckning på ett flertal olika fysiska och kontemplativa tekniker.

Ordet yoga betyder “union” eller att “sammanfoga” på Sanskrit (sanskrit är det gamla fornindiska språket). Det handlar om att förena kropp, själ och sinne. Yoga är ett helhetsperspektiv som skapar balans mellan det inre och det yttre.

Låt yoga var ett fantastiskt och oförglömligt inslag vid er nästa sammanstrålning. Njut av nuet i underbar miljö. i priset ingår alltid te, vatten, frukt och ayurvediskt snacks


Välj från olika typer av yoga:

Hahtayoga:

En fysisk form av yoga där vi jobbar med kroppspositioner, andningsövningar, meditation och en längre avslappning. Passar alla som övat lite yoga tidigare, men även för nybörjare som vill ha lite mera aktivitet.

Yinyoga:

En lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar, som bindväv, leder och ligament. Det är framför allt områdena kring höften, låren, bäckenet och nedre delen av ryggraden som vi utforskar. Vi utför alla övningar på golvet och håller varje position mellan tre till sex minuter, med medveten andning och avslappnade muskler för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.

Återhämtande yoga:

Ett lugnt och återhämtande yogapass där vi tittar på våra olika invanda stressmönster genom andning och mjuka rörelser. En stund där du verkligen får möjlighet att bara vara. Ingen prestation, inga krav och inga måsten. Bara Du och Ditt andetag!

Workshop - Stresshantering

I denna workshop pratar vi om vad stress gör med våran kropp och hur yoga kan hjälpa dig att hantera vardagssstressen. Vi inleder med en kortare föreläsning om hur vi påverkas av stress både fysiskt och psykiskt. Därefter får vi vidare och lär oss olika verktyg för att hantera stressen; andningsövningar, fysisk rörelse, återhämtning och djupavslappning.

Egen lärare

Vill du hitta tillbaka till lugnet och eftertanken, kraften och energin, lättheten och glädjen i ditt liv? Har du högt blodtryck, ont i muskler och leder eller svårt att sova? Känner du dig sugen på en ny träningsform? Kanske känner du dig obekväm i stora grupper eller ha speciella behov. Vill du ha ett eget yogaprogram för att komma igång med yogan hemma? Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren är en privatklass till stor hjälp i din yogautövning. Individuellt yogaprogram ingår.

Info: Oömma kläder behövs. Yogamattor finns att låna

Tips: Komplettera med att boka Afternoon tea efteråt

Tid: Aktiviteten tar ca 1,5 timmar

bottom of page