top of page

Om oss

Ett engagemang för vårt lokalsamhälle och besökare i Dala-Järna

248382319_1256620094826613_3114951053879203523_n.jpg

Jag vet en plats på jorden som är otroligt vacker. En underbar historisk miljö med genuin natur runt knuten.

Med sin spännande historiska atmosfär är området kring Snöån en verklig idyll. Inramat av knotiga barrträd, gräsmattor och knastrande grusgångar möter en vacker gul herrgård besökaren. Det är den som är navet i området. Herrgården byggdes 1811, av Stora Kopparbergs bergslag som fått tillstånd att anlägga en stångjärnshammare här, och själva Snöån ses glittra genom den omgivande grönskan och från de gamla fönstren. Herrgården blev senare platsen för en av Sveriges första husmorsskolor. Detta är platsen där man vill tillbringa sina somrar och vintrar och ja - vår och höst också får den delen för att uppleva området under året och naturens alla skiftningar. Här vill man vakna i ett smakfullt renoverat sovrum i det gamla elevhemmet, lockas av doften av nybryggt kaffe i huvudbyggnaden och efter en härlig frukost ge sig i kast med en golfrunda eller en vandring mellan sjöar och berg, för att därefter gå i träskor ner till ån för ett kvällsdopp. Dagarna då solen inte skiner, jo sådana kan finnas, tänder man en brasa i en av de öppna spisarna och lyssnar till hur regnet smattrar mot rutorna. Då är det skönt att boka ett afternoon tea i Ryggåsstugan och kura skymning med en god bok eller unna sig en sparitual med bastubad. Trädgården ger både sol och svalka, med uppvuxen grönska och fin uteplats. En och annan äppelpaj lär bakas, och utescenen är som gjord för musik i sommarkväll ackompanjerat av klirret från glas med ett pärlande mousserande vin. Här finns plats för såväl familjeliv som grupper och företag. 

Flera olika resvägar gör det enkelt och smidigt att ta sig hit. På denna plats råder en tidlöst genuin stämning .

Här myllrar det av liv och aktivitet än idag och jag brinner för att få dela med mig av det. Trots att det nu är helt andra saker som pågår än när det byggdes kan man fortfarande känna historiens vingslag i alla gamla byggnader. Och de samsas nu med nyare byggnader som exvis en fin Skogsarbetarby som också minner om svunna tider men även en 18-håls golfbana i toppskick, en modern skidstadion, där Gunde Svan stått för bandesignen, och ett mysigt fik vid Storsjöns strand där den prisbelönte bagaren Linn huserar med sin lika duktige man Daniel. Här finns nyrustade cykel- och vandringsleder, ett musem från hushållsskolan och en magisk sagostig. Kort sagt - här finns något för alla åldrar .

Här finns plats för många fler. Jag vill att fler ska få uppleva mitt hörn av världen och jag vill att alla fantastiska människor som byggt upp och driver anläggningarna på området ska få uppleva att det uppskattas och används så att det kan fortsätta att finnas kvar.

På Nova Events vill vi berika människors liv genom vårt breda utbud av aktiviteter och evenemang.

Jag heter Jessica Geidnert och jag startade By Nova, Nova Events våren 2021 för att hjälpa alla föreningar och företag som driver sin del av Snöåområdet att vara navet som knyter ihop säcken för besökaren och gör det enkelt att boka sin vistelse och sina aktiviteter, vilket har varit en utmaning man kämpat med i trettio år.

Med min högskoleutbildning inom Turism och min erfarenhet från branschen hoppas jag att kunna uppfylla dessa önskemål samtidigt som jag förenklar för dig som gäst. Nu behövs bara ett mail eller ett telefonsamtal till mig och så fixar jag biffen. Du packar och reser hit bara så tar jag hand om resten.

Här är det naturligt att landa. Här är det enkelt att njuta.

Välkommen!

bottom of page