skogsbad.jpg

Shinrin Yoku - Skogsbad

Mindfulness

”Shinrin-yoku myntades 1982 då den japanska skogsstyrelsen ville minska stress som orsakats av urbana, artificiella miljöer och valde att satsa på forskning på hur Japans skogstillgångar kunde användas i hälsofrämjande syfte.

–Skogsbad handlar om att vara i naturen med öppna sinnen. Att genom syn, hörsel, smak, lukt och känsel vara mer i nuet för att komma åt hälsofördelar, säger Catherine. I en vardag med mycket intryck hittar många ut i naturen för att få återhämtning, där skogsbad är ett sätt.”

”Stadsmiljö, trafik- och folkmyller triggar den riktade uppmärksamheten och gör oss trötta, förklarar Catherine. Den tar hand om sinnesintryck som kräver mycket energi. Kravlösa vistelser i naturen aktiverar istället den spontana uppmärksamheten. Den hanterar de mjuka intrycken utan ansträngning, vilket fyller på våra energinivåer. Med skogsbad får vi en så kallad vaken vila.

Vistelse i naturen har också visat sig minska stress och öka vår grad av avslappning.”

-text: www.friluftsfrämjandet.se

Välkommen på en underbar och välgörande liten utflykt för kropp och själ! Vi badar inte i vatten utan i den unika känslan som skogen kan ge när man kommer ner i varv. På den fina meditativa promenaden genom skogen blir du guidad genom olika övningar och du får sitta stilla en stund vid ett träd. Efter promenaden fikar vi tillsammans och reflekterar. Tid: 14.00 – 16.30

När

året runt

Bra att veta

Skogsbadet är fint alla årstider, bara man klär sig ordentligt, när det är kallt får du ett renskinn att sitta.

Varaktighet

2,5 timme