top of page
skogsbad.jpg

Shinrin Yoku - Skogsbad

Mindfulness

”Shinrin-yoku myntades 1982 då den japanska skogsstyrelsen ville minska stress som orsakats av urbana, artificiella miljöer och valde att satsa på forskning på hur Japans skogstillgångar kunde användas i hälsofrämjande syfte.

–Skogsbad handlar om att vara i naturen med öppna sinnen. Att genom syn, hörsel, smak, lukt och känsel vara mer i nuet för att komma åt hälsofördelar, säger Catherine. I en vardag med mycket intryck hittar många ut i naturen för att få återhämtning, där skogsbad är ett sätt.”

”Stadsmiljö, trafik- och folkmyller triggar den riktade uppmärksamheten och gör oss trötta, förklarar Catherine. Den tar hand om sinnesintryck som kräver mycket energi. Kravlösa vistelser i naturen aktiverar istället den spontana uppmärksamheten. Den hanterar de mjuka intrycken utan ansträngning, vilket fyller på våra energinivåer. Med skogsbad får vi en så kallad vaken vila.

Vistelse i naturen har också visat sig minska stress och öka vår grad av avslappning.”

-text: www.friluftsfrämjandet.se

Välkommen på en underbar och välgörande liten utflykt för kropp och själ! Vi badar inte i vatten utan i den unika känslan som skogen kan ge när man kommer ner i varv. På den fina meditativa promenaden genom skogen blir du guidad genom olika övningar och du får sitta stilla en stund vid ett träd. Efter promenaden fikar vi tillsammans och reflekterar. 

När

året runt

Bra att veta

Skogsbadet är fint alla årstider, bara man klär sig ordentligt, när det är kallt får du ett renskinn att sitta.

Varaktighet

2,5 timme

bottom of page