top of page
forsränning 2.jpg

Forsränning

Upplevelse och adrenalin

Forsränningen i Västerdalälven lämpar sig såväl till nybörjare som de som forsränt tidigare. Forsarna som vi ränner ligger i Björbo, Dalarna och erbjuder både lätt och svår forsränning.

Ni byter om till våtdräkt på startplatsen uppströms forsnacken. Därefter utrustas ni med hjälm, flytväst och våtskor. Slutligen får ni en grundlig säkerhetsgenomgång och träning i paddelteknik innan ni ger Er ut i forsen. Valet av tur sker av våra professionella guider och baseras på aktuella säkerhetsförhållanden.

Forsbeskrivning:

Fänforsen är en vild och strid forssträcka som med en längd på 900 meter och en fallhöjd på 9 meter räknas till den största älvforsen söder om Norrland. Svårighetsgradering: 3-4

Kärringforsen med sina 1300 meter och en fallhöjd på 5 meter består av tre etapper. Första etappen är mest krävande medan de efterföljande etapperna ger utrymme för lek och upptåg. Forsränning i Kärringforsen kan vara ett bra alternativ för familjen. Svårighetsgradering: 2-3


I arrangemanget igår:

  • Våtdräkt, våtskor, hjälm, flytväst, paddel.

Info: Du behöver själv ta med dig: badkläder, handduk och torra kläder. Vid kall väderlek kan ett underställ i syntetmaterial eller ull vara bra att ta med.

Tid: Aktiviteten tar ca 3 timmar varav 1,5 h i båten.

bottom of page